A biológia tanár szemléltet

2012. október 30. - Címkék:

Jeremy Wade az angol horgász őrült, a Édesvízi szörnyek című sorozatának házigazdája, októberben új évaddal szórakoztat a Discovery Channelen. Minden vasárnap 16:00-kor találkozhatunk vele és nem mindennapi fogásaival a képernyőn.

A kutató felfedező már körbejárta a világ legismertebb vizeit, hogy kifogja az állítólag emberekre támadó uszonyos elkövetőket, és megtudja, mik igazak a folyami legendákból.
Wade gyerekkorában kezdett el horgászni az Kelet-Angliai Stour folyóban, akkor még pontyra és harcsára, de az édesvízi halak iránti szeretete azóta mit sem változott!

Az Édesvízi szörnyek negyedik évadában körbeutazza az Egyesült Államokat. Ellátogat a méltán népszerű floridai Lagoon folyóhoz, majd a Missouri államban található Ozarks tóhoz, ahol igazán félelmetes, emberekre is rátámadó víz alatti vadászok után kutat.
A dél-afrikai Okavango deltájánál egy olyan szörnyre vadászik, melynek állítólag cápa-szerű fogai vannak és mindent megtámad, ami a közelébe merészkedik… még az embereket is.

A titokzatos piranjára hasonlító halak valóban léteznek?
Wade még Indiába is elutazik,hogy utána járjon mik állnak a hátborzongató víz alatti támadások hátterében, ahol a helybéliektől megtudja, hogy egy általuk szentként tisztelt állat lehet a bűnös…
Az negyedik évad utolsó része pedig egy két órás különkiadás, melyben Wade élete legnagyobb kihívását jelentő expedíciója során ellátogat az elszigetelt és érintetlen guyanai dzsungelbe.

Jeremy szerint öt folyó van, melyet minden horgásznak ki kell próbálni. Ez az öt helyszín pedig nem más, mint az Amazonas, a Gangesz, a Colorado, a Kongó és az otthonunkhoz legközelebbi folyó, melyről valószínűleg nem is sejtjük mennyi titkot rejthet. Így, ha világjárás nélkül szeretnénk átérezni az Édesvízi szörnyek felfedezőjének kalandjait, akkor fogjunk egy jó horgászbotot, egy jó adag türelmet és keressük fel az otthonunkhoz legközelebbi folyót, egészen biztosan nem fogunk csalódni.

Októberben vasárnaponként 16 órától látható csak a Discovery Channel műsorán.