A fáraók kincse

2012. október 30. - Címkék:

Horgásztársaim! Ki ne szeretne teszt-horgász lenni? Csábító ajánlat, nemde? Nem is tudtam neki ellenállni. Így mikor megláttam a Vip Fish Facebook oldalán a felhívást: Légy Te is teszthorgász, próbáld ki az Imothep Baits bojlikat! – azonnal jelentkeztem.

Pályázó az akadt bőven, a győztest sorsolás útján választották. Izgulhattam, ami azt illeti sosem voltam az a szerencsés fajta. De megtört a jég és sikerült!

Nagyon örültem és máris a részleteken gondolkoztam: Hol próbáljam ki? Hogy csalizzak? Mennyit etessek?
Még mielőtt ebbe nagyon belemerültem volna, jelentkeznem kellett az illetékesnél hogy igényt tarthassak a nyereményemre.
Ezután már csak a helyet és az időpontot kellett kiválasztanom.
Megbeszéltük, hogy kiküldik nekem a tópartra, amikor szeretném. Mindenképp olyan tavon szerettem volna tesztelni, ahol már korábban is horgásztam és lesz némi viszonyítási alapom.
Így horgászatom helyszínéül a Százhalombattán található Benta horgászpark 7-es bojlistavát szemeltem ki.

De most már térjünk is a lényegre, lássuk a fáraók kincsét!

A Kleopátra (fűszeres-tintahal) Sarkofág Set tartalmaz:
1kg pellet mixet
1kg bojlit
5 szem Pop Up bojlit
100g pasztát
és 60ml locsolót

A golyókra csak rá kellett néznem és egyből láttam, hogy minden benne van, amit a pontyok szeretnek és az ,,illata nagyon jó”. A fűszeres- büdös bojli amúgy is nagy kedvenc nálam.
A mennyiségek bőven elegendők egy vagy akár két napos horgászatra is. Természetesen ennyivel nem lehet elindulni egy egyhetes pecára, de nem is arra lett kitalálva.

Korán reggel érkeztünk barátnőmmel, Katával a Bentára. Nem volt konkrét elképzelésem, hogy hova üljek, ezért nem is foglaltam előre állást. Régen elég sokat jártam erre a vízre, de a tavalyi sorozatos eredménytelen horgászataim miatt, ebben az évben eddig elkerültem. Mindig is tudtam, hogy tartozik nekem ez tó, és még visszajövök.
Itt pecázni nem is olyan egyszerű, mint azt sokan gondolják. Főleg nem csónak és egyéb segédeszközök nélkül. A szemben található nádfal előtt, kb. 5-10 méteres sávban, van egy nádtorzsás rész. Itt a halak szemmel láthatóan nagyon jól érzik magukat és nem könnyű őket kicsalni.
Mindig megpróbáltuk a torzsás szélét horgászni, de ez dobással vagy sikerült vagy nem. Ha egy-két méterrel nagyobbra sikeredett, szinte borítékolható volt a leakadás a torzsákba vagy a rengeteg a beszakadt végszerelékbe.

A tavon sokan a behúzásra esküsznek, ezért most én is így készültem, és ha már sikerült beszerezni egy etetőhajót, miért ne vinném magammal.
Mindezek tudatában az egyik botommal a torzsás rész szélét horgásztam, másikkal pedig a torzsák közt, teljesen a nádfal előtti próbálkoztam.

Az első botom horgára 1 szem süllyedő bojli került bepasztázva, míg a másik horogra 1 szem pop-up.
Az etetést se bonyolítottam túl. Csak koncentráltan pár szem bojli egészben és félbetörve és egy marék pellet mix került mind a két horgom mellé az etetőhajóba.

Az első kapásra nem kellett túl sokat várni. A paszta még le sem oldódott a bojliról és máris megette egy szép battai ponty. Ilyen gyorsan még sose sikerült ezen a vízen halat fognom. Nem kapitális, de ide nem is azért jöttem. Egy standard bentás ponty kb 6-7 kg. Gyors fotózás, fertőtlenítés és egy puszi után már úszhatott is tovább.
Kata is kivette részét a dologból, mert a következő halat már ő fogta. Majd volt egy kis pihi a halaknál a déli hőségben. Egykét órán keresztül semmi nem történt, így kicsit elszunyókáltam a botok mellett. 3 órakor a jelzőm hangjára ébredtem. Bevágás, fárasztás után sikerült megszákolni őt is. Hasonló korábbi társaihoz, kb. 6-7 kg.
Mivel ez is az egy szem bepasztázott süllyedőre jött, így lecseréltem a másik botom lévő lebegőt. A nap többi része a vártnál sokkal jobban alakult. Szinte megállás nélkül fogtuk a halakat. Kisebb nagyobb pontyok és amurok tették tiszteletüket egy fotó erejéig a parton. A sok 5-8 kg körüli hal mellett azért jött két 10 kg-os is.

Kapás kapást ért!

Barátnőm ismét nagy segítségemre volt mindenben. Fotózás, szákolás, fárasztás és persze mondanom se kell, hogy ő fogta a nap legnagyobb halát, egy gyönyörű 13kg pontyot! Ami említésre méltó, hogy már kiakasztja a horgot, lefertőtleníti a sebet és akár vízben állva engedi vissza a halat. Itt is szeretnék neki gratulálni az első 10+-os Imothepes pontyához!

Egy hét múlva visszatértem és sikerült ugyanoda leülnöm. A csalizás ugyan az volt, egy – egy szem süllyedő pasztázva. Annyit változtattam az etetésen, hogy a múltkor nem használtam a locsolót, most pedig igen.
A megmaradt bojlit leöntöttem vele, ezzel még intenzívebbé tettem az illatát, amit inkább büdösnek mondanék. A délutáni órákban kezdtek el jobban táplálkozni a halak. Olyan is volt, hogy mind a két botomon egyszerre volt kapás! Röviden összefoglalva, tíz felettiek kivételével, szinte ugyan annyit sikerült fognom, mint egy hete. Amurt, pontyot, volt egy 1kg kárász is. Ismét fantasztikusat pecáztam!

Nyugodtan kimerem jelenteni, hogy az Imothep Baits Sarkofág Set nagyon jól teljesített.
Kettőből kettő!

Persze meglepetések mindig érhetik a horgászt és ez se csoda csali. A doboz tartalma minőségileg és mennyiségileg kitűnő. Nekem elegendő volt a két egy napos horgászatomra. Szerintem egyetlen negatívum, hogy 5 szem pop up-nál lehetne benne kicsit több. Bár csak egy halat adott, de ezt előre sose lehet tudni.
Igaz nem is erőltettem, mivel a sima golyót rendesen húzták a halak.

Mindenkinek bátran ajánlom ezt a szettet és kívánok legalább hasonló fogásokat!

Üdv KBCT Kovács Dani