A fiú és az Ő nagy hala

2012. január 25. - Címkék:

Az év vége felé minden olyan horgász, aki írói vénát érez magában könyvet jelentet meg, életéről tudásáról tapasztalatairól.
Nincs ezzel másképp Darrell Peck sem.

A neves pontyhorgász az Egyesült Királyság legszebb halaiból már néhányat a sajátjának tudhat, így volt mit papírra vetnie.

A legszebb halak mellett életének története is bele került, vagyis ez egy önéletrajzi szakkönyv lenne, ha létezne ilyen stílus, bár így ebben is maradandót alkotott.

Ezek a kiadványok igazi aranybányák egy kezdő horgász számára, és talán még a tapasztaltabbak is rácsodálkozhatnak erre-arra. Persze az ilyen könyvektől ne várjuk a nagy csodát, az “aranycsinálás” receptjét, mert az nem a sorok között találjuk, hanem a víz mellett töltött órákban, és évek munkájában bújik meg.

Mindenki, minden évben többször is beharangozza, hogy most a nagy leleplezés és a nagy titok kiderül, de persze sosem fog.

Ennek két oka van: nincs nagy titok, mert az a rutinban van, a másik meg az, hogy aki öreg róka a horgászatban, az bizony a valódi jól bevált receptjeit hét lakat alatt őrzi, és esze ágában sincs azt megosztani senkivel. Még akkor sem, ha saját arcával fémjelzett termékről beszélünk.
Mert ugye azt senki nem gondolja komolyan, hogy egy vérmes profi pontyhorgász ugyan azzal a csalival bojlizza fel a szerelékét, mint amit a boltban az ő arcával árulnak?
Ezektől a könyvektől igazából senki sem várja a csodát, de egy biztos hideg zord téli semmittevős estéken jól esik nézegetni egy szép könyvet, ha már víz közelébe nem viszi a lélek az embert.

A könyv megvásárolható az amazon.com-on.

Facebook
YouTube

Kép: daiwasports.co.uk