A víz ereje

2012. augusztus 28. - Címkék:

Évek óta figyelem, hol külső szemlélőként, hol bennfentes kutakodással a horgász rendezvényeket, és azt kell mondanom, hiányérzetem van.
Már a tavasszal a nagy hazai expók után pedzegetni kezdtük, hogy miért nincs itthon egy szabadtéri horgász fesztivál? A nyár minden évben arról szól, hogy hol, milyen fesztiválon hányják le egymás bokáját a fiatalok, miért ne lehetne csinálni egy olyat, ahol a szákba lehetne rókázni 🙂

viccet félretéve a tavasz végével folyamatosan kaptuk az infókat arról, hogy Németországban, Olaszországban, Franciaországban és még vagy egy tucat helyen kisebb nagyobb szabadtéri nyílt fesztiválokat tartanak horgászoknak. Még a street fishingeseknek is van külön dzsemborija, nekünk magyaroknak meg egy sincs.

Mi itthon ettük a kefét, mert egyikre sem tudtunk eljutni, de minek is mennénk a világ másik felére ,amikor ilyet helyben is meg lehetne szervezni.
Vagy egy tucat olyan tavat tudnék zsigerből felsorolni, ami alkalmas lenne egy ilyen rendezvény megrendezésére, és talán volna annyi spiritusz a nagykereskedőkben, hogy kidugják végre az orrukat a megszokott csarnokokból és a standok mű füvét valódi gyepre cseréljék.

Szerintem ilyen még nem volt itthon, vagy ha igen akkor vélhetően megfeneklett, mert hozzánk már nem jutott el a híre sem.
Talán a Nash Hungary szervez vízparti bemutatókat, amiért minden elismerésünk az övék (bár nem tudjuk mennyire népszerű a kezdeményezésük, de ötletes az biztos.)

Szóval szervezni kéne egy ilyet, ahol végre nem csak vitrinek mögött lehetne megnézni a cuccokat, hanem egyből vízbe is lehetne hajigálni. Kizártnak tartom, hogy ne lenne rá igény, főleg tavasszal, nyár elején, amikor mindenki éhezik egy kis szabadságra, hogy megint vízparton legyen. Végre úgy érezhetnénk, hogy a forgalmazók hozzák el a portékáikat a horgászoknak és nem pedig a horgászok nyomoroghatnak a néhány négyzetméteres standok előtt.

Milyen jó lenne, ha végre nem csak zacskón keresztül lehetne az újdonságokat csodálni, és milyen jó lenne azokkal a horgászokkal találkozni életszagű helyzetekben, akiknek a tudását egész évben figyelik a “rajongók”.

Beülni egy hajóba és amin egyből tesztelhető lenne a villanymotor, épp úgy mint az új halradarok.
Meglehetne mindenkinek a maga kis part szakasza, ahol bemutatja mindazt, amit eddig csak fóliázva láthattunk… Végre azok is casting vagy legyező botot foghatnának a kezükbe, akik egyébként máshol aligha tehetnék azt meg.

Naaa téged érdekel?

Nekünk megvolt az első szikra, és ha megfelelő partnerekre lelünk meg is szervezzük! Legalább is rajta leszünk!

És hogy miért teszünk közzé egy ilyen nyers, gyerekcipőben járó gondolatot… mi van ha lenyúlják?…

Mi abban hiszünk, hogy valamit vagy csináljon jól az ember, vagy sehogy. Ha valaki vinné, mert több lehetősége van, hát tegye sokat nem lehet ellene tenni. De legalább egy fesztivállal már mindenki gazdagabb lehet, ami pont egyel több mint eddig volt!

Mi meg legfeljebb tovább gondolkodunk, ahogyan eddig is tettük!