Édesvizi szörnyek: Az óriások búvóhelyén

2012. június 28. - Címkék:

Jeremy visszatért, de a halak nem örülnek.

Az Édesvízi szörnyek házigazdája, a szintén angliai születésű, extrém horgász Jeremy Wade, aki a bristoli Egyetemen szerzett diplomát zoológiából.
A népszerű sorozat idén már a negyedik évadával tért vissza, hiszen az Animal Planet egyik legsikeresebb műsora volt 2009-ben Amerikában, több mint 1,3 millió nézővel. Wade az édesvízi halak megszállottja.
A világot körbeutazva próbálja felfedezni és bemutatni azt a számos fura élőlényt, amelyek a tavak és folyók vízében rejtőznek. Ezek a szinte természetfeletti szörnyek, gyilkos élőlények igazán félelmetes méretekkel rendelkeznek. Piranha Brazíliában? Vagy afrikai tigrishal Botswanában?

Jeremy felkutatja a leglélegzetelállítóbb édesvízi élőlényeket és néha az életét kockáztatva mutatja be őket nekünk. A júliusban látható két részes különkiadás, az Édesvízi szörnyek: az óriások búvóhelyén a szokásos fonalat követi tovább és kápráztat el minket. Jeremy élete egyik legnagyobb kihívásának számító expedícióra indul az évadzáró részekben. Elutazik az elszigetelt és érintetlen dél-amerikai Guyanai őserdőbe, ahol korai felfedezők nyomdokait követve olyan folyórendszer kutatására indul, ahol állítólag titokzatos óriások laknak. Egyedül vág neki az embert próbáló utazásnak, hogy felfedezze Dél-Amerika harmadik legnagyobb és egyben legkevésbé ismert folyóját, az Essequibo-t.
Megismerkedik a macushi indiánokkal, akiknek el kell nyernie a bizalmát, hogy átadják tudásukat és elmeséljék történeteiket. Még egyszer megpróbálja szétválasztani a legendákat a valóságtól: tényleg élnek még félelmetes ősi szörnyek ebben az ellenséges vízben?

Édesvizi szörnyek: Az óriások búvóhelyén premier

Discovery Channel – július 2. 18.00