Fogyasszunk!

2012. október 30. - Címkék:

Két dolog biztosan közös mindannyiukban. Az egyik, hogy horgászunk, a másik pedig, hogy horgászboltba járunk. Ki kicsibe, ki nagyba, de ha mást nem is, a csonti, és giliszta adagot pecás boltban szerezzük be.

A vásárlói igények eltérőek, legalább annyira, mint maguk az üzletek kínálatai.

Ezért arra vetemedtünk, hogy körbe járjuk az üzleteket, megnézzük mit is kap az ember a pénzéért, ha horgász.

Az, hogy melyik legyen az első kiszemelt boltunk, azt hamar eldőlt.

A Walter boltok az ország legnagyobbjai, mint alap területre, mint pedig darabra. Most már négy üzletük, van három Budapest külterületein, egy pedig Szolnokon. Régóta járunk hozzájuk vásárolni horgászként, mert egyrészt viszonylag közel van az üzletük, másrészt általában tartanak mindent, amire nagyjából szüksége lehet egy horgásznak hétvége előtt.
Az üzlet látogatás aktualitását adja, hogy megjelent A Nagy Fogás a Sporthorgász mellékleteként, ami gyakorlatilag a Normark-Shimano és Rapala termékek kiárusításának szóró anyaga. Volt már máskor is hasonló készletsöprés, de akkor nem jártunk szerencsével, mivel az üzletben már csak a hűlt helyét találtuk az akciós termékek nagy részének, pedig időben érkeztünk. Akkor némi érdeklődés után az is kiderült nem volt belőle túl sok. Volt amiből csak egyetlen darab érkezett.
A Maxont bezárása és újra nyitása óta nem néztük meg, így ideje volt ellátogatni mi is változott az új gazda által az üzletben. Hónunk alatt az akciós újsággal, jó magyar szokás szerint rárepülünk az árakra, hátha találunk valami érdekeset.
Kezdjük talán azzal, hogy korábban ennyi terméket nem láttunk a Maxonban, igaz nem sűrűn jártunk arra, de azt a néhány alkalmat alapul véve tele vannak a polcok, ami jó kezdetnek ígérkezett. Némi körüljárás után igyekeztünk megtalálni azt a pár terméket, amit korábban szúrópróbaszerűen kiválasztottunk.

Hát, a folytatás nem volt valami mesébe illő. Az első, hogy az akciós újságból nincs egy darab sem az üzletben kirakva. Két sokat lapozgatott példányt őriznek a pultban, hogy az érdeklődőknek valamit legalább tudjanak mutatni, amit egyébként ők maguk is az újság mellől vettek ki. Ez nem annyira gáláns, de végül is ha kérdez az ember, akkor megoldódik ez a gond. Nem is ez okozta a fennakadást, hanem akciós lap tartalma, ugyanis az nincs. Az újságban meghirdetett, általunk kiválasztott termékeket nem tudtuk sem megnézni, sem kipróbálni, sem megvenni a Maxonban.
Ugyanis nagy része nincsen.
Az eladók felvilágosítása szerint rendelni lehet a forgalmazótól, ha ott egyáltalán van. Ez több, mint furcsa!

Van egy újság ami tele van csábító ajánlatokkal, meg egy csomó partnerüzlettel, ahol azt elviekben kapni lehet és pont az egyik legnagyobban nincs egy darab sem… ugyan már!
De sajnos ez a helyzet.

Még mutatóba sem került az üzletbe abból, amitől szeptember 1-től roskadoznia kellene a polcoknak.
Ez is érdekes, hogy egy októberi magazin mellé csomagolják azt a kiadványt, ami szeptember 1-től érvényes a készlet erejéig…

Mint vevő ezeket a következtetéseket vontuk:
– Vagy nincsen ez a termék
– Vagy sosem létezett ilyen áron
– Vagy nagyon nincsen senki sem képben, mi is van az újságban, és minek is kéne a boltok polcára kerülnie.

A végeredményt tekintve mindegy is melyik felvetés világít rá a lényegre, mert mint vevő nem éreztem magam túl jól az adott helyzetben. Az akció kezdő időpontja szeptember 1., a katalógus utolsó oldalának legalján legalábbis ez van. A Sporthorgász megjelenését követően pár nappal jártam a boltban, gyakorlatilag tök feleslegesen.
Konkrétan 70 km-t autóztam csak oda azért, hogy azokat a terméket megvegyem, amit akciós újságban kinéztem egy partnerboltban, a legnagyobban.
Persze telefonálhattam volna és akkor még otthon kezdhettem volna dühöngeni, hogy megint valami olyan történik, ami nonszensz.
A lényeg a lényeg, nem volt, nem tudni mikor lesz, ha lesz is egyáltalán…erre aztán lehet kampányt építeni, meg vevőket csalogatni. Csak minek?

Szívós ember lévén nem hagytam annyiban csak úgy a dolgot, és tettem egy második próbát hátha, soha nem lehet tudni… Irány a Soroksári üzlet. Ott még annyit sem sikerült kideríteni, mint a Maxonban, így Dunakeszivel már meg sem próbálkoztunk…
A próbavásárlást igen gyalázatos eredménnyel zártam, ugyanis semmi olyasmit nem sikerült venni, amiért indultam.
Igaz, néhány olyan dolgot vettem, amit amúgy nem terveztem, de ugye nem ez volt a cél, legalábbis a mi célunk biztosan nem.
Az elmúlt években két akcióra futottunk rá a Maxonban, és mind kétszer lyukra. Vásárlói szemmel nézve ez minden, csak nem jó eredmény!

De hogy ne csak a fanyalgás maradjon, azért dicséretes, hogy tényleg teljesen tele van az üzlet árúval.
A Maxon az előző kör, utolsó időszakában inkább hasonlított valami kiürítendő félben lévő raktárra, mint horgász boltra. Most sok mindent megtalálni benne, bár azt pont nem, amit kerestünk. Ami még feltűnt, hogy a pergető szezon küszöbén nagyon karcsú volt a kínálat gumi halakban.
Így sem leltem üres polcra, egyszerűen csak kicsi volt a választék.

További jó hír az, hogy a próbavásárlás mint lehetséges téma érdekes, így jártunkban keltünkben biztosan benézünk egy-egy másik boltba is a jövőben, megnézzük ott mit találunk.

Fogyasszunk, egészségedre!