Halak makróban

2012. március 26. - Címkék:

Bryan Gregson nevével néhány napja ismerkedtem meg. A szokásos keresgélős órámban nyakig turkáltam a Facebook kifogyhatatlan kincsei között, amikor azonnal megakadt a szemem a profil képén. Egyértelmű volt, hogy egy hal, pontosabban egy uszony részletét nézem, de valami egész más perspektívából mint ahogyan ahhoz szokva vagyok. Általában egy uszony csak akkor kerül fel egy képre, ha valaki a tenyere mellé teszi azt méret viszonyítás képen. De ebben az esetben egész másról volt szó. Persze legyező a fickó!

Nem is tudom megsaccolni naponta mennyi képanyag megy át a kezeim között, de amint egy legyezős mappára bukkanok, azt már a színeiről megismerem. Valahogy annyira másképp látják és láttatják a világot, mint ha nem is ugyanazokon a vizeken járnának, mint az összes többi horgász. Fantázia, precizItás és minőség. Ezek azok a szaval ami vérbeli legyesek anyagait jellemzik és különlegessé is teszik a számomra. Még nem sikerült megfejteni a titkukat, de talán azt nem is lehet csak úgy a partról nézve a magunkévá tenni. Sosem próbáltam a legyezést, de úgy érzem el fog jönni az a pillanat, amikor térdig állok majd a vízbe és próbálok majd előre hátra lendíteni, hogy a kulcs a kezembe kerülhessen…

Bryan Gregson munkái olyan oldalát mutatják meg a halaknak, amit talán sosem szemlél a horgász. A színek és formák különleges makró világába kalauzol.
Pont annyira hozza közel a részleteket, hogy a fogást szinte magáénak érezheti az ember. Ilyen részletgazdag megfigyeléseket, szabad szemmel nem is lehet talán tenni, pedig egy-egy különleges árnyalat, folt mennyire magával ragadó is tud lenni. Bryan munkái rendszeresen előfordulnak legyezős magazinok oldalain, ami érthető is, ő valahogy egész másképpen tudja megmutatni a horgászat szépségeit.

Még több fotó:
Facebook
Flickr