Használtuk

2012. november 30. - Címkék:

Kipróbáltunk néhány felszerelést is a túra alatt.

Daiwa Exceler Catfish

Az általunk kiválasztott bot 330-as erőgép volt. Már a csomagolás is elárulja igazi nagymenőről van szó, hiszen egy igazi álcamintás tok rejti magát a szerszámot (ami persze nem jelent semmit).
Kézbe fogva elsőre hihetetlen merevnek tűnik, de amint dolgozni kezd, érezni azt a kellő rugalmasságot, amit egy ilyen botnak tudnia kell.

Mi egy 20 ezres orsóval párosítottuk, és hozzá egy multikolor fonott zsinórt raktunk rá harci díszként.
A korábban használt harcsázós botjaimat nem igazán szerettem, túlságosan durung merevek és barátságtalanok voltak, míg erről ez nem mondható el.

A nyers erőt szépen alakítja át íves rugalmasságával és nem hiszem, hogy ez a bot meghunyászkodna bármilyen harcsa előtt is. Egyetlen hibájaként azt róhatnánk fel, hogy a nyél burkolata nem a legtartósabb, az egyhetes, alkalmankénti használat jól látható nyomokat hagyott rajta. A bottartó kikezdte a neoprén borítást, amit valószínűleg csak nekem szúr szemet, de a későbbiekben nem tudni mennyire lesz tartós.

MEGVESZEM

Black Cat Vertical

A Black Cat botoknál nem látok kompromisszumot. Nem akarom azt mondani, hogy csúcskategóriás amit gyártanak, de nagyon rendben van, és ennél aligha kell több. Bitang erős felszerelések olyan megoldásokkal, ami a harcsa horgászoknak igazi csemege.
Szinte már minden gyártónak van egy egy kimondott harcsásoknak szóló szettje, de azok véleményem szerint közel sincsenek ennyire összhangban a felhasználással.
Jelenleg a Zebco csoport igen erős harcsa horgászatban. Egy egész katalógusnyi felszerelést árulnak csak harcsásoknak, amiből most egy vertikális pergető botot tapogattunk meg.

A robusztus megjelenés ellenére meglepően könnyű a bot. Jellegzetes kanári sárga színe messziről felismerhetővé teszi, hogy az illető macskázik. Egyrészes bot, ami szállítási gondjai ellenére szerintem jobb választás, mintha hasonló kétrészes botot választanánk.
Sokkal jobban dolgozik a bot, nincs benne az osztás következtében az a plusz keményítés a toldásoknál, amit megérezni nagy hal fárasztásakor.
Meglepően puha, könnyen karikába lehet hajtani, ami igen jó tulajdonság, főleg ha méretes bajszossal akad össze a horgász. Egyáltalán nem durung, élvezetes vele a fárasztás, a hal minden mozzanatát érezni. Bár vertikális pergetésre szánták, mi kutyogatáshoz is örömmel használtuk rövidsége és a nagyon jó tulajdonságai okán. Olyan finoman dolgozik a bot spicce, hogy a tenyeres vörösszárnyú minden mozzanatát lehet követni a botot nézve.
Abban biztos vagyok, hogy nem ez volt az utolsó találkozásunk a márkával, mert aki harcsázik az tudja, ez a fekete sárga bot nem fogja cserben hagyni úgy, mint olcsó tucatbotok.
A Black Cat botokkal bárki nyugodtan kiállhat egy küzdelemre a két méter feletti harcsákkal is, nem kell bottöréssel számolni, vagy a felszerelés elgyengülésével.

Daiwa multis bot

Egy igazi multis szettet állítottunk össze. Egy egyrészes 198 cm-es matt fekete bot (Twitch Stick 661MHF) és hozzá illő orsó (Daiwa T3 Ballistic). Az árfekvése semmiképpen nem nevezhető barátinak, mert itt már a minőség felé lépünk, ami tudjuk nem olcsó. Jól passzol a két alkotóelem, szépen dolgoznak össze.
A bot igen gerinces és jól kezelhető, míg az orsó igen finoman állítható.
Az átlagnál némileg rövidebb a botnyél kialakítása, de ez az egyensúlyát nem befolyásolja a botnak. Az orsótartó az egyik legszembetűnőbb része és szép megoldás, ahogy a nyéllel részben össze van dolgozva.

MEGVESZEM

Az eddigi tesztelt multis orsókhoz képest ez egy minőségi előreugrás, mert a korábbi darabjaink, ehhez képest mindenképpen némileg karcosak és darabosak voltak.
A kihívást pont a finomsága adta. Mert míg korábban minden módosított fékbeállítás érezhető változást hozott, ennek az orsónak nincsenek erős visszajelzései.
Kimondottan finom és óvatos szerkezet, amit eltart egy ideig megszokni. Beállításaira át kell szokni, ez nem megy egyik pillanatról a másikra , mint mondjuk egy peremen futó orsónál. A páros remek választásnak bizonyult. Egy erős + középkategóriás jól felszerelt kombót állítottunk össze, igaz megviseli a pénztárcát, amit lehetne hátrányként feltüntetni, de aki olcsóbbat szeretne, annak nem ebben a szegmensben kell keresgélnie.

MEGVESZEM

Cormoran Astro-Thermo bakancs

A képen egy kicsit jobb volt. Mivel egy termobakancsról beszélünk, ezért egy kicsit melegnek bizonyult a spanyolországi 20-25 fokokban.
A meleget ellensúlyozandó, hogy klaffog az ember lábán. A méretezését semmiképpen nem alulról közelíti a számokat.

A dupla méretezés (két méretet ölel fel egy bakancs) bőven ad helyet a dupla, de akár a tripla zokninak is. Nem csak hosszirányban van benne játéktér, de felfelé és oldalra is van hova poroszkálni a lábnak.

Én kimondottan nem szeretem, amikor ennyi klaffogás van egy cipőben vagy bakancsban, mert olyan érzés, mintha lógna az ember lábán. A gumirozása hibátlan, aminek nagyon örültem az esős napokon. Sosem ázott be, és egy cseppet sem volt zavaró, amikor néha 3-5 centis vízben ázott a bakancs a hajó aljában felgyülemlett esővízben. Nem hűlt le és nem nedvesedett egyáltalán, vagyis jól töltötte be a funkcióját.

MEGVESZEM

Felszerelésünket a Webfishing Center biztosította!