Jakub és Jeremy

2012. szeptember 29. - Címkék:

Jakub és Jeremy két olyan név, ami a laikus horgászok számára is sokat mondanak.
A horgászfilm készítés példás iskolája az, amit mutatnak nekünk. Nem véletlen, hiszen a két legnagyobb ismeretterjesztő csatorna futtatja a filmjeiket.
Míg Jakub Vágner a National Geographic Channel csatornáin mutatkozik be, addig Jeremy Wade a Discovery Channel csatornáját erősíti.

Mindkettőjükről írtunk már és munkásságuk aligha ismeretlen a horgászok előtt. Ez az a két figura többet tett a sorozataival mostanság a horgászat megismertetéséért, megszerettetéséért, mint bárki más.

Míg a két horgász a halakkal küzd, addig a két csatorna egymással konkurál, ami nekünk nagyon is jó. Végre élvezhető, érdekes filmeket láthatunk exkluzív halakról, különleges fogási élményeiről. (igaz most Jakub sorozata nincs műsoron)
És ha ez nem lenne elég, erősítés képen ott van még Dr. Bredy Barr a halmentő, és Robson Green extrém horgászkalandjaival. Szóval igazi erős négyes az akiktől tanulhatunk, és akik segítségével világot láthatunk.

Jeremy Wade

A két nagy csatorna szinte minden háztartásba a családi csomagoknak köszönhetően beköszön, így olyan értékes filmeket láthatunk horgász témakörben, amit máshol aligha. Nagy költségvetésű produkciók ezek, amiknek egy-egy része akár hónapokig is készült.
Az epizódok minden mozzanata okosan ki van találva. Ott a szenzáció, a dráma, a tervezett véletlenekkel, és a maguk happy endjei is. Ebből persze a néző mit sem érzékel, hiszen a röpke szórakozást lendületét maximum a reklámok törik meg, ami szükséges rossz, és persze ez alatt lehet menni pisilni…

Jakub Vágner

A két kimondott tematikus horgász vadász csatorna a PV.TV és Fishing & Hunting ilyen filmeket nem kínál, és talán nem is akar kínálni.
Egész mást készítenek és tűznek műsorra. Mondanivalóban, tartalomban, minőségben inkább a szakmai lapokhoz szokott érdeklődőket vonzza, mint azokat, akik könnyed kikapcsolódásra vágynak. Míg a laikusok, amatőrök, vagy a kötögető nagymamák figyelmét is simán lekötheti mondjuk az Édesvízi szörnyek sorozata, addig egy bojlis verseny fogási statisztikái inkább csak a résztvevőknek informatívak.
Ez persze nem feltétlenül baj, hisz tematikus csatornákról van szó.
Bár nekünk erős hiány érzetünk van a tartalmat tekintve…. de ez a mi bajunk.
Szeptembertől új struktúra van a PVTV-n, és a korábban netről elérhető műsort most már HD minőségben lehet nézni a nap 24 órájában. Érdekesség, hogy hogy nem a szakma befogadni látszik a hölgyeket is.
Mit ad isten… Csajok a parton címmel új műsort is indítanak, aminek alap ötlete annyira eredeti és ismerős, de nem emlékszem honnan….
Nem tudom, hogy feltűnt-e egyébként másnak is, de valami rejtélyes indíttatásból egyre több szakdoktor oldalán jelennek meg a horgászó nők. Van akinél ízlésesen és van akinél alpári módon, de nem kell mindenen fanyalogni, mert a nőt a jó Isten találta ki, így arra neki kell jog díjat fizetni.

A szakmai sokszínűségből minél több van annál jobb, mert így mindenki a maga vérmérsékletének megfelelő csatornát és műsort tud választani, akinek így sem megy, annak mindig ott a net…
Így az olyan tuskók is szórakozásra tudnak lelni mint én, akik nem szeretik a strand papucsos, dekket pöckölős, mackónacis profikat.


Jeremy Wade Édesvizi szörnyek című sorozata a Discovery Channelen a Szálkás szerda keretein belül, 22 órától látható.