Kiállítás vs. kiállítás

2012. október 30. - Címkék:

Itt az év vége és elkezdődött a kiállítási szezon. Mi magunk is érdeklődünk utánuk, mert mint rendezvények látványos és tanulságos események. Hogy-hogy nem, egyszer csak novemberre a főváros lett a világ közepe. Három napra biztosan, mert valamiért a 9-10-11 a delphoi jósok szerint is horgászkiállításoknak kedvez majd.

IV. alkalommal rendezik Ponty Showt, és nyakában a másik expo, a Horgász Show.
Annyi a só ebben a levesben, hogy nehogy köpködés legyen a vége…
Nézem a kiállítók listáját és egy része duplázik, vagyis ezen, és azon is jelen lesz.
(Nem értem….)
Az egyik kimondottan pontyos találkozó, míg a másik általános kiállítás, de kinek is jó ez így? Nézem a részleteket. Ajándék bojli itt, ajándék póló ott. Az átlag horgász számára ismert és kevésbé ismert nevek mind két oldalon, szóval meghívott vendégek is lesznek az már biztos.

A Horgász show-n több lesz a látvány elem. Ígérnek egy mesterséges folyót, ami reméljük nem egy kerti csobogó lesz a végére, és Bessenyei repülőjét is testközelből meglehet tekinteni, aminek nem tudom mi köze a horgászathoz, de lesz. Ahogy rekord kísérletet is, amitől nekem személy szerint lúdbőrzik a hátam, mert ezek mindig valami égbe kiáltó baromságról szólnak, hogy ki tud több halat tömni a szájába, vagy valami elmés attrakció!
Remélem tévedek ezen esetben, és a rendezők jól kigondoltak valamit.

Ha más nem is, Bikini koncert biztos lesz, D. Nagy Lajos részegen kivisz majd hazával. (Húúú, végkép nem értem…)

A másik oldalon sokkal csendesebbnek, de inkább szakmainak tűnik a Ponty show előzetesen. Már helyből csak pontyhorgászoknak szól, ami azért alaposan megszűri a horgászokat, ami egy cseppet sem baj. Az olcsó vursli hangulat itt nem hiszem, hogy megzavarná az eszmecseréket, és biztos lesz miről beszélgetni, mert a pontyosok olyan barátkozós emberek. Az expóknak azért hozományai is vannak, mert a rendezvények ideje alatt például a Horgászok háza minden termékére 15% kedvezményt hirdetett.
Garantáltak az akciók magán a kiállításokon is, mert itthon sajnos elfogadott a zsibvásár a standokon, aminek mi nem örülünk. A kiállításoknak nem erről kellene szólnia! Aki komplett bevásárló kosaras boltot nyit a standján, annak azért inkább a Bosnyákon a kofák mellett lenne a helye, mint egy kiállításon. De ez van.

Meglátjuk mivel várják erre az évre a horgászokat. Ez egy jó mérce a jövő évre nézve, mert amilyen irányba most tendálnak a dolgok, nagyjából jövőre azt várhatjuk csapás irányként.

De ezt én még mindig nem értem.

Szervez valaki egy kiállítást a másik nyakára, de minek? …hogy a horgászok utazgassanak Pestről Budára vagy fordítva elég elvetélt ötlet.

Az alternatíva, hogy mindkettőt meglátogassák a horgászok kicsit utópisztikus, főleg azért mert a pecások jó részét semmilyen kiállítás sem nem érdekli, nemhogy mindkettő.
Nem érzem, hogy a két egyszerre megtartott rendezvény erősítené egymást, vagy a horgász összetartozást. Viszont a konkurálást annál inkább, és az érdekek azért jól látszanak. PVTV itt, F&H ott.

Mindenki felsorakoztat maga mellett akit tud, hogy meglegyen a hírverés és a visszhang.

Én leginkább a Nóta tévé támogatására vagyok a leginkább kíváncsi, biztos sok értéked ad hozzá a horgász show kiállításához.

Még nem döntöttük el, hogy elmegyünk-e bármelyikre is. De ha igen, akkor a tőlünk megszokott kendőzetlen élményekről fogunk beszámolni, az biztos.

Ponty Show 2012 – november 9-10-11.
Budaörs

Horgász Show 2012 – november 9-10-11.
SYMA Rendezvény Központ