LEGO – Játssz jól!

2011. október 28. - Címkék:

1932-ben Ole Kirk Christiansen, dán asztalosmester megalapította vállalkozását, és úgy hozta a sors, hogy több, mint fél évszázada töretlen lelkesedés mutatkozik a manufaktúraként indult cég termékei után. A “leg godt!” kifejezésből származik a név, amit a világon mindenhol ismernek.

Jelentése: “Játssz jól!”

A negyvenéves korosztálynak talán az egyetlen olyan játék volt a LEGO, amit beengedtek a vasfüggönyön. Mára, mint minden, ez is veszített varázsából, de a játék élvezete változatlan.

Akárcsak a Lego, a horgászat is gyermekkori élmény, és sokaknak épp apjuk, nagyapjuk adta kezébe a pecabotot. Mostanság sokkal kevesebb gyereket látni a vízpartokon pecázni. Lehet szidni a számítógépes játékokat, a hazai ifi szabályozást, a túlhajtott és túlságosan elfoglalt szülőket – de az életre szóló kapcsolat a horgászattal a fogásélménynél, az első boldog mosolynál kezdődik.

Hogyan juttassuk el a gyerkőcöt vízhez, ha pillanatnyilag a városi kölkök körében inkább ciki, mint menő dolog a peca?

Kezdjük a legfogékonyabb korban, 2-6 évesen még mindenre nyitottak, és egy doboz LEGO-val sem apaként, sem a család barátjaként nem fürödhetünk be. A paletta nem nevezhető szegényesnek – a pecázó Tigris, Malacka és a Duplo kollekció a legkisebbeké, míg a LEGO City tengeri horgász csónakmotorja a nagyobbaknak nyújt remek szórakozást.

A játék fejleszti a gyerekek kreativitását, kiaknázza az ebben a korban még igen élénk képzelőerőt, javítja a motorikus képességeket (amely az iskolában is hasznos lesz például az íráshoz), és nem utolsó sorban egy-egy horgászos témát választva érdeklődést kelthet, vagy kötődést alakulhat ki a horgászsport iránt.

És ismerünk olyan felnőtteket, akik azért vesznek gyerekeiknek nagyobb korosztálynak szóló LEGO-t, hogy még véletlenül se tudja egyedül összerakni a csemete… Így máris megvan a család szórakozása.
Az év vége felé közeledve akár karácsonyi ötletként is feldobhatnánk a horgászos legókat, mondván, ameddig nem vagyunk otthon, legalább a gyerek eljátszhatja, hogy apa mit csinál a vízparton… És talán jövőre együtt húzhatjuk ki az első fogást a gyermekkel.

Leg Godt!