Piros

2012. november 30. - Címkék:

Ez a legszembetűnőbb jellemzője az Airrus által készített botcsaládnak, amit itthon kevesen ismernek, pedig nemzetközi vizekre evezve igen csodás eredményeket tudhat a magáénak.

Nincsenek még hosszú évtizedek a cég mögött, de az elmúlt évek meghatározó szereplői voltak a bot gyártás terén. Rengeteg botkészítő cég van a hatalmas gyáróriásoktól kezdve a kis szériás egyedi műhely darabokig. Ha elfelejtjük egy pillanatra a magunk kis Kárpát-medencei lavórját, igen csodás dolgokra lelni. Ez a bot is egy ilyen gyöngyszem.

Piros, vagyis a mi színünk!

Talán furcsa, de ronda botot nem veszek. Számomra egy horgászbot megvásárlása nem csak egy funkcionális eszköz beszerzését jelenti, hanem az esztétikum birtoklását is. Ebben az esetben aligha beszélhetünk olyan botról, amit messziről ne szúrna ki az ember.

Piros, vagyis a mi színünk! Nem decens fekete mint sok minőségi darab, és nem is csicsás. Ott van benne a feltűnés, a kuriózum, de még sincs olyan érzésem mintha egy papagájt nézegetnék. Az első ami eszembe jutott, hogy ez pont illik hozzánk, a másik pedig a Ferrari.

Persze a piros illetve a vörös eltérő árnyalatáról van szó, de nekem ez a bot olyan mit az autósoknak a Ferrari.
Külső jegyeiben magában hordozza mindezt, amit egy ilyen értékű botnak mutatnia kell. Nem olcsó, de aki olcsót akar az ne akarja ezeket a darabokat.

Nem presztízs kérdés ilyet venni, hanem egy élmény. Nehéz nem észrevenni, szóval nem egy kamuflázs megjelenésében semmiképp. De ha már ennyire megnyerő a külcsín, lássuk milyen a belbecs.

Sajnos kézbe fogni nem tudjuk, mert itthon még nincs… de majd igyekszünk ezen változtatni.
Így csak azokra a tesztekre és adatokra tudunk támaszkodni a mi a leírásokban olvastunk. Persze ha minden leírást elhinnénk, akkor csak jó és innovatív botok lennének a világon, de ugye mint azt tudjuk ez nem így van.
Ennek ellenére lássuk mit állítanak róla azok, akik ezt készítik és azok akik ezt használják. Ez a blank egy Micropuls felépítésű bottest, ami önmagában csak egy “fantázia”név.

Érdekes hogy a cég a bemutatkozásukban azt erősíti, hogy ez a termék nem forradalmi. Végre valaki, aki nem akar egyből valami olyat lenyomni a torkunkon, amit amúgy sem hinnék el, legalábbis próba nélkül biztosan nem.

Az is igaz, hogy elég azt a néhány ICAST logót a termékek mellérakni, amit az elmúlt években megnyert a cég, és az elég sokat nyom a latban. Ez a díj egy olyan kiállítási érdem, amit hazai viszonylatban el sem tudunk képzelni. Irdatlan mennyiségű kiállító méreti meg magát ezen a szakkiállításon, hogy harcba szálljon többek között a vevők kegyeiért és az expo díjaiért, amit nem puszira adnak.


A technológiájuk lényege, hogy a botok oldalirányú kilengését a lehető legkisebb mértékűre csökkentsék. Ennek jelentősége a dobások indításakor van, hogy oda essen le a csalit ahova azt szánjuk. Olyan bot megalkotása a cél, aminek használata közben a horgásznak nem kell a bot esetleges hibáit korrigálnia a dobás során.

Bár a cég koncepciójában szerepel, hogy igyekszenek megfizethető termékeket előállítani, azért ez a termék nem olcsó, legalábbis a mi pénztárcánknak biztosan nem.

Ugyanis ember legyen a talpán, aki megkülönbözteti elsőre az összes többi bottól, legalábbis akciója, teljesítménye alapján. Ezek a botok olyan micro eltéréseket mutatnak a konkurencia termékeivel összehasonlítva, amit emberi szem, és kéz nem képes alapvetően megkülönböztetni.
Egy hobbi horgász semmiképpen sem képes erre. A profik, akik az év minden napját pecával töltik és az egyik Bassmaster tornáról utaznak a másikra, nekik már mondhat valamit ez a technológiai púder.

Egy átlag horgásznak innentől kezdve akkora kínálat jelenik meg botokból ebben az árfekvésben, hogy pecás legyen a talpán, aki azonos dobósúly, méret stb. alapján tud választani minőségi szempontok alapján. És itt köszön vissza ismét a piros. A szín, ami energiát, teljesítményt és sikert sugároz.
Ezért aki ezt választja nem biztos hogy a legjobbat veszi, de hogy az egyik leglátványosabbat az biztos. Mint az élet oly sok terén a horgászatban is egyre többet adunk a külsőségekre, így minden piros botunkra vetett pillantás erősíteni fogja magunkban a választásunk helyességét, még ha az inkább egy kis ripacskodás csak, ami azért belefér, sőt néha kell is.