River Monsters

2012. január 25. - Címkék:

Talán a legismertebb horgász filmsorozat a River Monsters, mit eddig nálunk műsorra tűztek.

Legendák, mítoszok és tények kerülnek feltárásra bizonyos halfajokról, amik azért néha kicsit megmosolyogtatók, de a népi hiedelmek már csak ilyenek. A csecsemőket elragadó és lenyelő szürke harcsa, vagy a szintén emberhúsra szomjazó, gyilkos japán óriás szalamandra azért logikus gondolkodással megmosolyogtató…

Bár lássuk be egy megtermett harcsa simán benyel egy pár kilós pontyot, így akár egy csecsemőt is simán megehetne…
De hogy kerül egy folyóba a csecsemő felügyelet nélkül…
Na mindegy, ez maradjon meg a legenda vadászoknak!

Szóval igen sikeres világszerte a sorozat, ami azt mutatja a horgászat igen is foglalkoztatja az embereket, főleg akkor, ha tartalmat is szolgáltatnak a halfogás mellé.

A halbiológus és horgász Jeremy Wade minden szempontból hiteles figura. Nem túl sármos, de az ősz halánték és a meggyőző tekintet (no meg amit mond) ott tud marasztalni a képernyő előtt, ami szerintem nagy szó, mert mostanában sokaktól hallom, hogy mindent szívesebben csinálnak, mint hogy a tévét nézik. Bár ez lehet, hogy inkább csak a híradásokra vonatkozik…
Ilyen nyamvadt, késő őszi estéken azért szívesen elbambul az ember valami olyat, amit még nem látott vagy egy tucatszor.
Ebben segíthet, hogy a sorozat már dvd-n is megjelent, ahogyan a Discovery Channel sikersorozatai általában, de sajnos nem a magyar piacon.

Szép és különleges a magyar nyelv, de azért valljuk be sokszor maradunk ki jó dolgokból is a nyelvünk különcsége okán. De sebaj a képek sokszor önmagukért beszédesek.

Sok felé forgattak már – Ausztrália, India, Afrika Angola, Egyiptom, Spanyolország, Brazília, USA – így van mit nézni, főleg hogy a sorozat könyv formájában is a polcokra került már.

Arról harsognak a fanfárok, hogy az új évad 2012 tavaszán várható. Ameddig nem érkezik meg. vagy nem lep meg a csatorna egy egészen új horgász sorozattal, addig marad a DVD, vagy alternatívaként a videó megosztók, ahol vagy tucat különböző nyelven megtalálni a sorozat nevesebb epizódjait.

Facebook
Twitter
YouTube
Vimeo