Tisztább, élhetőbb környezet és értékes díjak Volvo Adventure 2012

2011. november 24. - Címkék:

Tizenegyedik alkalommal jelentkezhetnek az ifjú környezetvédők az ENSZ Környezetvédelmi Program támogatásával kiírt Volvo Adventure pályázatra. A versenyt világszerte, így Magyarországon is évről-évre rendkívül komoly érdeklődés övezi, hiszen a tét nem kevés. Amellett ugyanis, hogy a legjobb csapatok elutazhatnak a göteborgi döntőre, valamint a dobogósokat 10 000, 6 000 illetve 4 000 dolláros jutalom várja, a legfontosabb díj, illetve eredmény a pályázók közvetlen életterének megszépülése, meggyógyítása.

A Volvo Adventure célja nem az, hogy elijessze a gyerekeket a környezetvédelemtől, hanem éppen ellenkezőleg! A pályázat lényege, hogy a jelentkező diákok saját “szomszédságuk” legfontosabb környezetvédelmi problémáira próbáljanak hatékony megoldásokat találni.

Minden kezdet könnyű

A Volvo Adventure pályázatra 13 év 16 év közötti fiatalokból álló, 2-5 fős csapatok jelentkezhetnek, munkájukat egy tanár is segítheti. Első lépésként a gyerekeknek regisztrálniuk kell a www.volvoadventure.org weboldalon, innen tölthetik le a pályázathoz szükséges információs anyagokat és dokumentumokat is.

A Volvo és a környezetvédelem

Ha egyetlen tulajdonságot rendelhetnénk minden autómárkához, a Volvo név hallatán mindenkinek a biztonság jutna eszébe. Emellett azonban mind többen ismerik el a Volvo környezetbarát, egészségkímélő technológiáit is.

A szigorú környezetvédelmi irányelveket az is jól illusztrálja, hogy a Volvo személygépjárművek össztömegének 85 százaléka hasznosítható újra.

A környezet mellett az utasok egészsége is fontos szempont az autók tervezésekor. A Volvo modellekben használt textíliák, bőrök és egyéb anyagok mindegyike antiallergén, az aktív utastérszűrő rendszer pedig megtisztítja a beltérben keringő levegőt a kívülről érkező káros gázoktól és az egészségünkre ártalmas részecskéktől.

Te mit tennél környezeted védelméért? Toborozz csapatot, készítsetek akciótervet és pályázzatok!
Ha tiétek a legjobb ötlet, a svédországi döntőbe jutva számolhattok be eredményeitekről.
A győztesek a Volvótól kapott pénzből folytathatják az elkezdett munkát.

Bővebb információért látogassatok el a http://www.volvoadventure.org honlapra, itt lehet regisztrálni, és ide várjuk a kész pályamunkákat 2012. január 31-ig.

http://www.volvoadventure.org